17 Ağustos 2014 Pazar

Viyana'da Ne Yenir&İçilir?

1) Snitzell
Viyana'da Ne Yenir? listesinin başında tabi ki Snitzell geliyor. Viyana'da snitzell Figlmuller'de yenir. İki adet Figlmüller restorantı bulunuyor. Bunlardan bir tanesine gitmeden önce rezervasyon yaptırmanız gerekiyor. Diğerine rezervasyonsuz gidebilirsiniz. Sırada beklemeyi göze almanız gerekiyor. Biz iki kez gittik, ikisinde de sıra bekledik. Sıraya aldanıp vazgeçmeyin, sırada beklemek adetten.
Snitzell'in yanında patates salatası istemenizi tavsiye ederim. En az snitzell kadar lezzetli.
Snitzell deyince tavuk etinden yapılıyor diye düşünmeyin. Tavuk ve domuz snitzell bulunuyor. Eğer tavuk istiyorsanız mutlaka belirtin. 


2) Sacher Torte

Orjinal tarifine sadece  Sacher ve Demel Pastanesi sahip. Otel Sacher'in altındaki Sacher Pastanesi'nde yiyebilirsiniz.

3) Melange 
Kahve seviyorsanız Melange içmeden dönmeyin. Julius meinl'da içmenizi tavsiye ederim. 

4)Apfelstrudel

5) Topfentorte
 Ne Sacher Torte ne Apfelstrudel benim kalbimde Topfentorte'nin yeri ayrı. Eğer siz de benim gibi cheesecake sevdalısıysanız menüde Topfentorte gördüğünüz an daha fazla aranmayın. Bir topfentorte yanına da Melange ile soluklanın ve Viyana'nın tadını çıkarın. 



 6) Aperol Spritz
Viyana'ya özgü bir içecek değil. Ancak Viyana'da cafelerde barlarda herkesin elinde Aperol Spritzz var. Özellikle sıcak havalarda çok güzel gidiyor. Serinletici bir içecek. Aperol, İtalyan beyaz şarabı Prosecco ve soda karıştırılarak yapılıyor. 






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder