19 Ağustos 2014 Salı

Nasıl Gidilir? Viyana - Budapeşte

Viyana - Budapeşte arası seyahat edebileceğiniz iki farklı firma bulunuyor. Otobüsler aynı garajdan kalkıyor. Biletler farklı firmalardan alınsa da otobüs aynı. 
Bileti internetten aldıysanız otobüse binmeden önce gişeden check in yapıyorsunuz. Yanınızda bilet çıktılarınızın bulunması gerekiyor. Görevliye biletlerinizi gösteriyorsunuz karşılığında size bir kart veriyor. Bunu da otobüs şoförüne veriyorsunuz. Bagajlarınızı da otobüs şoförü alıyor. 


  1. Eurolines
Biletleri internet üzerinden Avusturya sitesinden veya Macaristan sitesinden alabilirsiniz. Bilet almadan önce sitelerden fiyat kontrolü yapmanızı tavsiye ederim.
Aynı sefer olmasına rağmen bilet fiyatı aldığınız siteye göre değişiyor. 
26 yaş altı için indirimli bilet satılıyor.



2.Westbus



Biz Nereden Aldık? 
Biz Eurolines Macaristan sitesinden aldık. İki tane 26 yaş altı, bir tane de tam bilet için gidiş - dönüş 60€ ödedik. 
Yukarıda da belirttiğim gibi firmalar farklı ama otobüs aynı. Bileti Eurolines'dan aldık ama bindiğimiz otobüs Westbus'dı.

Otobüste koltuklar numarasızdı. Avusturya sınırları içerisinde ve Macaristan sınırları içerisinde kullanmak için iki farklı wifi vardı. 

Yolculuğumuz saat 07.00'da başladı, saat 07.20'de Viyana havalimanına ulaştık, buradan bir yolcu aldık. Saat 10.30 civarı Budapeşte garajındaydık. 

5 yorum:

  1. Eurolines ve westbus'tan bilet satın almak için önce sitedeki formu dolduruyoruz, sonra onlar bize 24 saat içerisinde kredi kartı girebileceğimiz form gönderiyorlar değil mi?
    İnternet bilet çıktısını checkine ileteceğimiz gişe, otobüsün kalkış noktasında mı bulunuyor?

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Suna, bileti satın alma esnasında kredi kartıyla ödeme yapabilirsin. Bahsettiğin yöntem Studentagency'de geçerli.
    Gişe, otobüsün kalkış noktasına çok yakın, garajın girişinde yer alıyor.

    YanıtlaSil
  3. Avusturya tren yolları (oebb) sitesinden, erkenden 19€ luk biletlerden alırsanız da farklı saatlerde yolculuk şansınız oluyor. Geç kalırsanız 40€.

    Macar tren yolları (mav) uluslararası yolculuk biletlerini internetten aldıysanız bile mutlaka macarsitandaki Ticket Collection Points'ten çıktısı alınmalıdır diyor. Bilet fiyatı 13€, orange ways otobüs firmasınınkiyle aynı. (en ucuz seçenek ulaşım için.)
    Bu çıktı alma işiyle ilgili bilginiz var mı? Viyanadan seyahat edeceğim için macaristadan çıktı alamam.

    YanıtlaSil
  4. Ama orangeways'i kimse tavsiye etmiyor. Bu kadar ucuz olmasına ragmen tercih etmemeliyiz sanırım.

    YanıtlaSil
  5. Çıktı alma işi sitede yazdığı gibiymiş. Yani Macaristan'a uğramadan mav'a binemiyorsunuz.

    YanıtlaSil