23 Ağustos 2014 Cumartesi

Kalacak Yer Seçimi

Tatile gitmeden önce kara kara düşünürsünüz: Nerede kalsam?  Bu sorunun ardında başka sorular dallanıp budaklanır: Merkezi bir yer mi? Ulaşım hatlarına yakın mı? Güvenli mi? Temiz mi? Daha uygun fiyatlısını bulabilir miyim?
Günümüzde bu sorularınıza tek bir yerden cevap alabilmeniz için oluşturulan pek çok rezervasyon web sitesi bulunuyor. Bu yazımda bu siteleri inceledim. Bir kısmını yoğun olarak kullanıyorum. Aralarında yeni keşfettiklerim de oldu.

Birkaç girişimci arkadaş tarafından kurulan web sitesi.  Güzel bir fotoğraf karesiyle karşılıyor sizi. Yer seçimi, tarih, kalacak kişi sayısını seçiyorsunuz ve sizi otel bilgilerini; otellerin konumlarını görebileceğiniz sayfaya yönlendiriyor. Ben aynı sayfa da hem otellerin puanlarını, fiyatlarını, değerlendirmelerini görebilme imkanı sunmalarını çok beğendim. 
Örneğin booking.com'da otelin özelliklerini, fiyatlarını bir sayfada harita üzerindeki konumunu ayrı sayfada görüyorsunuz. Her seferinde sayfa geçişi yapmak gerekiyor. Roomkita aynı sayfada otelleri harita üzerindeki konumlarına göre de karşılaştırma imkanı sunuyor.

3 yorum:

  1. booking.comda eksikliğini hissettiğim "ortak banyo filtreleme" ihtiyacı roomkita'da da giderilememiş maalesef.
    Amenities seçerken her bir seçenekt en sonra listenin kapanması kullanışlı değil.
    Harita'yı uzaklaştırabilecek bir buton bulamadım.
    Yine booking.com'da eksikliğini hissettiğim ve burada da olmayan şey, maps.google'da metro duraklarının vs. üzerine geldiğimizde hangi hatta ait olduğu bilgisini gösteriyor, ancak booking sitelerinde harita üzerinde sadece otellerin üzerine gelince ekstra bilgi görebiliyoruz.

    YanıtlaSil
  2. booking.com'daki şeir merkezine uzaklığına göre sıralama seçeneğini çok kullanıyorum. Bunun gibi herhangi bir yere olan uzaklığına (mesela Praha 2 bölgesine olan) göre sıralayabilsek veya daha da önemlisi, herhangi bir metro durağına olan uzaklığına göre örneğin sıralayabilsek çok güzel olurdu

    YanıtlaSil