14 Eylül 2014 Pazar

Akyaka


Akyaka, Muğla'nın Ula ilçesine bağlı bir beldedir. Gökova körfezinin doğusunda yer alır. Nüfusu kışın 1500 iken yaz aylarıyla beraber iki, üç katına çıkmaktadır.

Belde halkı geçimini balıkçılık ve turizmden sağlamaktadır. 

Akyaka'da tek tip mimari yapı zorunluluğu vardır. Bu yapılar 1970 yılında Akyaka'ya yerleşen Nail Çakırhan'ın Akyaka Evleri olarak bilinen ekolünden gelmektedir. 

Azmak turu, Akyaka'da yapılacakların başında gelir. Azmak'ın çeşitli bölümleri Kadın Azmağı, Çamaşır Azmağı olarak adlandırılmıştır. Kadın Azmağı denmesinin nedeni derenin dibinde yer alan yosunların kadın saçına benzetilmesidir. Çamaşır azmağı olarak bilinen bölgede de eskiden kadınlar çamaşır yıkarlarmış. 

Akyaka'da tekne turu yaparak kara yoluyla ulaşamayacağınız güzel koylarda yüzme fırsatına sahip olursunuz. Bu koylardan başlıcaları: Ziraatçiler koyu, Zeytin Koyu, Keçi Koyu, Yunus Koyu ve Mısır'dan getirilen kumlarıyla ünlü Sedir Adası'dır. 


Akyaka'da denize girebileceğiniz plajların en güzeli Çınar plajıdır. Çınar plajı, Ören yolu üzerinde bulunur, Akyaka'ya yaklaşık olarak 3 km.uzaklıktadır. Çınar plajı yolu takip edildiğinde Akbük Koyu’na ulaşılır. Akyaka, Akbük arası da yaklaşık 20 km'dir. 



Akyaka sahilinde de denize girebilirsiniz. Şezlong ve şemsiyeden ücret karşılığında faydalanabilirsiniz. Orman Kampı'nın tesislerinden de yararlanabilirsiniz. 

8 Eylül 2014 Pazartesi

Akyaka'da Sakin Geceler

Akyaka'da Azmak deresi kenarındayız. Derenin serinliği yürürken bile hissediliyor. Kazlar gece sefası yapıyor. Dolunay var. 
Sakin bir Eylül gecesinden selamlar... 

Aşağıdaki kareye giren restorandan yükselen şarkı: Gülmek için yaratılmış gözlerde yaşlar niye? 
Bir de zaman zaman sessizliği bozan kazlar var.