7 Ekim 2012 Pazar

Grand Canyon Tur Seçimi II

Turdan yanıt geldi : Skywalk, Güney'de değil, Batı'da :)

Grand Canyon Tur Seçimi I

Las Vegas'ta II. günümüzde erkenden kalkıp Grand Canyon turuna katılmayı planlıyoruz. Tur bütün günümüzü alacağı için akşam için bir plan yapamayacağız. Eğer kendimizi yorgun hissetmezsek dışarı çıkabiliriz.
Turlar arasında en uygun fiyata sahip olan Grand Canyon Tour Company'nin 79.99$' lık turu. Ulusal parkta en uzun kalış süresine sahip olmakla övünüyorlar. Öyle sandviçlerle öğle yemeği geçiştirilmez diyorlar ve açık büfe öğle yemeği sunuyorlar. Hoover Barajında fotoğraf çekmek için mola  -ki bu bütün turlarda var diyebiliriz - veriyorlar. Trip Advisor'dan 2012 Certificate of Excellence almış. Ödül neye göre, kaç firmaya veriliyor bilemiyorum. Ama 79.99$ 'ın fiyatının yanı sıra bu ödülü almasının da turu seçmemiz de etkisi oldu.

Turda gezilecek yerler :
  • Grand Canyon Railway
  • Mather Point
  • Grand Canyon Visitor's Center
  • Yavapai Point
  • Bright Angel Lodge
  • Grand Canyon National Park
  • Hopi House Museum
Benim için önemli olan Skywalk turu. Benim seçtiğim tura da dahil değildi. Dahil olan turlar da 40$ -50$ daha fazla. Oysa Skywalk bileti 25$ - 30$'mış.  Ben de Grand Canyon Tour Company'e mail attım, Skywalk biletini orada alabiliyor muyuz? Zamanımız var mı? Gelen yanıta göre nihai kararı vereceğiz.


Las Vegas I. Gün

Coca Cola turu yapılabilir.
MGM Grand durağına yakın.


Daha Büyük Görüntüle

3 Ekim 2012 Çarşamba

Yaz Saati Uygulaması

Yaz Saati Uygulaması, Amerika'da var mı? Bir diğer adıyla Amerika'da saatleri ileri alıyor muyuz?
Evet Amerika'da da  pek çok eyalet için yaz saati uygulaması var.  Her yıl Kasım ayının ilk pazar günü saatler ileri alınıyor. Bu yıl 4 Kasım'a denk geliyor. Türkiye'de ise 28 Ekim'de uygulayacağız.


San Francisco Outlet

Son durağımız San Francisco'da olur da zamanımız kalırsa bir outlete gideriz diye düşündüm ve kısa bir araştırma yaptım.
Yaklaşık bir buçuk saatte gidebileceğimiz bir outlet merkezi buldum.

Malum her ne kadar ehliyet sahibi olsak da, kullanamadığımız için toplu taşımayı tercih etmek durumundayız. Bu nedenle de ilgimi çeken kısım BY BUS başlığı oluyor.

Golden Gate Transit Route 80 picks up passengers in San Francisco at the following locations: Folsom & 7th, Temporary Transbay Terminal, Mission & 1st, McAllister & Polk, and the Golden Gate Bridge Toll Plaza

From San Francisco to Petaluma Village Premium Outlets:
Take Golden Gate Transit Route Route 80 Northbound toward Santa Rosa and get off at the Transit Mall at E. Washington & Copeland. From there, take Sonoma County Transit Route 48 (use schedule times for 4th & C Depot stop) to Petaluma Village Premium Outlets.

From Petaluma Village Premium Outlets to San Francisco:
Sonoma County Transit Route 48 (use schedule times for Petaluma Blvd. N./Stony Pt. Rd. times) to Transit Mall at E. Washington & Copeland, transfer to Golden Gate Route 80.

The approximate travel time is one hour and 25 minutes.

Detaylara buradan ulaşabilirsiniz.